Door: Nanda en Henk Peppelenbos

Vlechten
Het bewerken van wilgentenen producten is oud en ambachtelijk. Door de duurzaamheid en flexibiliteit van wilgentenen kan dit natuurproduct op brede schaal worden toegepast. Als wilgentenen 1 jaar oud zijn worden ze gebruikt om te vlechten voor bijvoorbeeld eendenkorven, aardappelmanden of iets als decoratie. Je hebt ook wilgentenensoorten die 2 jaar moeten staan. Deze stokken gebruik je bijvoorbeeld voor bonenstaken, bandgarden voor rietdekkers of om schuttingen mee te vlechten. Wij zelf gebruiken hoofdzakelijk 2 jarig hout. Hiervan maken we schuttingen in een ijzeren frame of gebruiken we kastanjepalen ertussen.

De wilgentenen zijn groen als ze gevlochten worden. Naarmate de wilgentenen drogen gaan ze ook verkleuren in o.a. rood en bruin. De wilgentenenschutting “leeft” en geeft daardoor de tuin een goede en natuurlijke uitstraling. Je kunt er ook klimplanten tegenaan laten groeien.

Roken
Vlijtige arbeid vraagt om een goede voedingsbodem. Op 7 juli zullen de lekkerste forellen op ambachtelijke wijze worden gerookt. Proef het verschil, zolang de voorraad strekt.  

Nanda & Henk Peppelenbos

 

INNOMENT ART WORK: De Open Tuin Middag kan eigenlijk niet zonder de ambachtelijke inbreng van Nanda en Henk. De aandacht en rust waarmee ze hun ‘waar’ demonstreren en anderen van mee laten genieten, draagt bij aan de gemoedelijke sfeer die wij beogen. Wij zijn verheugd dat ze voor de 3e keer meedoen. 

terug naar “Deelnemers”

 

Nanda-en-Henk-Peppelenbos-1

Nanda-en-Henk-Peppelenbos-2

Nanda-en-Henk-Peppelenbos-3