Door: Jenny
“Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken” gold voor mijn vader tijdens zijn werkzame leven. En ook mijn moeder kan er wat van: met haar breiwerk heeft zij vele bomen dit jaar van een jasje voorzien. De appel valt soms niet ver van de boom….. Ondanks het gemis aan technische achtergrond, vind ik het leuk om te restaureren en te creeëren en gebruik ik bij voorkeur natuurlijke materialen.
Geef mij een stapel stenen of wat boomstammen, en mijn hoofd begint al te fantaseren wat ik er mee kan doen. 

Door: Cootje
Het bezig zijn met “beelden” begon bij mij al heel vroeg met de fotocamera. Ik struinde langs velden en wegen in mijn geboortedorp Wijthmen om allerlei momenten op de gevoelige plaat vast te leggen (zie Fotografie). Tegenwoordig gebeurt alles digitaal en zit ik achter de pc om de gemaakte kiekjes tot een mooi geheel te maken. 
Onze bostuin met al z’n natuurelementen, vogels en andere dieren, is daarbij vaak het onderwerp. 
Een kunstwerk in de natuur is de ultieme uiting van schoonheid en rust. Voeg daar wat eigen creativiteit, humor en sfeer aan toe en je hebt de ingrediënten van mijn favoriete bezigheid. Soms giet ik bestaande materialen in een ander jasje, waardoor een nieuwe functionaliteit of schoonheid ontstaat. Of ik plaats een voorwerp in een geheel andere context of omgeving, met vaak zeer verrassende effecten met een knipoog.   

 

geinspireerd_door_geertje

 Terracotta_krans

  

Onze bostuin – op een geaccidenteerd terrein – biedt tal van mogelijkheden voor paadjes, bankjes en waterpartijen, om deze vervolgens aan te kleden met beelden en INNOvatieve ornaMENTen, vandaar INNOMENT.

We zijn ooit begonnen met verzamelen van beelden (afrikaanse kunst en regionale kunstenaars
zoals Thea de Badts uit Marle en Fokje van der Kolk uit Herfte).
Tesamen met leuke tuindecoraties van “De Lichte Linden” uit Wijthmen versieren ze ons bospad.

     klik op foto voor close-up
     Fokje_van_der_KolkInspiratiebostuinAanwinst_vanuit_De_Lichte_LindenVier_zussenTulpenvrouw_-_Thea_de_Badts   

 
terug naar “Deelnemers”