Anne Miek: Achter de kraal zit een verhaal…
Geïnspireerd door religie en mystiek maakt Anne Miek kettingen en armbanden, waarvan elke kraal een betekenis heeft.
De kralen waarmee ze de sieraden maakt, zijn afkomstig uit fair-trade winkels of van hulp-, en ontwikkelingsprojecten uit de hele wereld.
Door de keus voor natuurlijk materiaal (parels, edelsteen, kristal, lava, pitten, hout) zijn de producten tijdloos en duurzaam, ze kunnen een leven lang mee!

De bezoekers konden tijdens de Open Tuin Dag meedoen met een workshop sieraden maken of een leuk doe-het-zelf pakketje kopen om vervolgens thuis een prachtig sieraad te maken.

Eric Ahrens: Creëren van schoonheid op doek
Creativiteit zit in de genen; het maakt niet uit om welke techniek het gaat, het creëren van mooie dingen geeft uiting aan je gevoel voor schoonheid. Voor binnenshuis, maar ook voor buiten. Of het nou het ontwerp van de tuin zelf is of de toebehoren die er in ondergebracht worden, Eric kan het allemaal.
De vele uitingsvormen van kunst zijn de loop der jaren zijn revue gepasseerd, maar het schilderen heeft zijn blijvende interesse.

Tijdens de Open Tuin Dag nam Eric onze bezoekers mee in zijn belevingswereld der kunsten.

Nanda en Henk Peppelenbos: Ambachtelijk wilgentenen vlechten
Het bewerken van wilgentenen producten is oud en ambachtelijk. Door de duurzaamheid en flexibiliteit van wilgentenen kan dit natuurproduct op brede schaal worden toegepast. Nanda en Henk gebruiken de wilgentenen om schuttingen van te maken in een ijzeren frame om met prachtige kastanjepalen ertussen.

Tijdens de Open Tuin Dag demonstreerden Nanda en Henk aan het publiek hoe zij hun ambachtelijke wilgentenen vlochten. 

Gina Wip-Brink: Persoonlijk en verrassend, zorgvuldig samengebracht

Gina is haar hele leven al bezig met creatieve uitspattingen allerlei gebieden: tekenen, binnenhuisarchitectuur, fotografie, scrapbooks maken, kindermeubeltjes schilderen, werken met hout en het verzamelen van allerhande letterbak- en speelgoed prullaria.

Ze is een kleurliefhebber en houdt van vrolijke dingen om haar heen. In de 25 jaar dat ze op Sint Maarten gewoond heeft , is haar passie voor kleur nog meer versterkt. Tijdens de verhuizing terug naar Nederland bleven er een heleboel spulletjes over waar geen plekje meer voor was in het nieuwe huis en zo ontstond het idee om alles in thema’s onder te brengen en er leuke kijkkastjes van te maken. 

Tijdens de Open Tuin Dag liet Gina de bezoeker kennis maken met haar unieke zogenoemde “kijkkastjes”

Baudien: Abstracte schilderkunst met acryl

In 2005 is Baudien begonnen met schilderen bij Fietje in het “Gallerietje van Fietje”. Een vriendin had haar meegevraagd, maar Baudien dacht dat ze geen talent voor schilderen zou hebben. Toen ze ontdekte dat schilderkunst ook abstract kon zijn, is haar passie voor schilderen ontstaan.

Baudien geniet ervan om met spatels, kwasten, doekjes en sponsen, acrylverf op doek of papier te smeren. Ze laat kleuren ontstaan en in elkaar over lopen. Ze zorgt dat er diepte komt in het schilderij en soms ontstaat er dan plotseling toch nog een landschap of figuur.

Tijdens de Open Tuin Dag heeft ze haar kunstwerken ten toon gesteld aan het publiek.

Trudy en Chris Backers: Tuinexpositie
De familie Backer heeft een prachtige tuin met diverse soorten bloemen en planten. Van Helleborussen tot aan Irissen en Japanse wasbloemen, aan kleur komt deze tuin niks te kort. Tijdens de Open Tuin Dag hebben zij hun tuin opengesteld aan het publiek zodat iedereen kon genieten van al het prachtige kleur en groen in de tuin.