Door: Boudien Rijpkema

Ongeveer 7 jaar geleden ben ik gaan schilderen bij Fietje in het “Gallerietje van Fietje” . Een vriendin had me meegevraagd, maar ik dacht dat ik daar geen talent voor had. Vraag me niet een landschap, huis of bloem te schilderen, want dat wordt niks.

Maar een schilderij laten ontstaan kan ik wel. Toen ontdekte ik dat schilderkunst niet alleen maar concrete voorstellingen inhoudt.

Ik vind het heerlijk om met spatels, kwasten, doekjes en sponsen, acrylverf op doek of papier te smeren. Ik laat kleuren ontstaan en in elkaar over lopen. Ik zorg dat er diepte komt in het schilderij en soms ontstaat er dan plotseling toch nog een landschap of figuur.

Abstracte kunst ben ik gaan waarderen. Daarin wordt niet altijd geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en er hoeven geen zaken uit de reële wereld te zijn afgebeeld.
Er kunnen onderliggende principes zichtbaar gemaakt worden met vormen en kleuren, ritmes en contrasten.

Schilderen doe ik voornamelijk op de avonden bij Fietje. De tijd vliegt voorbij en ik kom door het schilderen en de omgeving daar even helemaal tot rust.

Dit gun ik iedereen.

Motto:  “Het hoeft niks te worden, het gaat om het doen”.

Groet van Boudien

INNOMENT ART WORK: Wij onderschrijven de visie van Boudien dat het gaat om plezier te beleven tijdens het creatieproces: het einddoel is niet bepalend, maar de weg er naar toe.
We zien haar daarom graag.

terug naar “Deelnemers”

Boudien-Rijpkema-1

Boudien-Rijpkema-2