Door: Dicky van Dronkelaar-Otterman 

                      

Dicky_met_een_combi_van_knip-_en_schilderwerk

 Gedenkthemas

 Een_boek_vol_interessante_kunstwerkjes

Creativiteit zit zo’n beetje in het bloed van de Ottermannen. Ikzelf ben 35 jaar geleden begonnen met het knipwerk. Een precisiewerkje maar heel plezierig om te doen. Met schaar en papier kun je een tal van leuke creaties maken. Dat kunnnen allerdaagse dingen zijn, zoals een boom of een vogel, maar ook voor speciale gelegenheden maak ik gedenkknipsels, zoals bij een huwelijk, geboorte of doop. Door de regelmatige samenkomst bij de plaatselijke Knipkring deel je ervaringen en ga je steeds nieuwe thema’s uitproberen. Traditiegetrouw brengt deze Kring jaarlijks een kalender uit, waaraan ik ook een bijdrage mag leveren.  

Geregeld verruil ik de schaar voor een penseel, want ook schilderen vind ik een heerlijke hobby.
Ik kijk uit naar het wekelijkse samenzijn met een vriendin waarin we een paar uurtjes achter de schildersezel zitten of staan.
Het naschilderen van objecten op een zo natuurgetrouwe manier tot stillevens doe ik graag.
Vaak vormen bloemen een onderdeel van het tafereel.

Zonnebloemen           Lelies
Het werken met lichtval zoals bij glazen voorwerpen vergt een bijzondere techniek.
Ik heb daar speciale lessen in gevolgd. Ik vind het elke keer een uitdaging om glanseffecten op te nemen in de stillevens.
Hedera

Tegenwoordig ben ik ook bezig met minder figuratieve kunst. Het spelen met kleuren en vormen is ook fijn om te doen.
Ik werk het liefste met olieverf.

Abstract_en_gekleurd Kerstkaart_2012 Kleurrijke_vertellingen Dicky_in_haar_werkkamer

Omdat mijn schilderijen voortkomen uit iets persoonlijks, zijn ze niet voor de verkoop gemaakt. Uiteraard zijn ze wel te bekijken op de Open Tuin Middag, evenals mijn knipwerk. Beiden zijn leuk om te doen. Laat je inspireren. 

INNOMENT ART WORK: Zo’n talentvol familielid moet een keer ‘onthuld’ worden. We zijn blij en trots dat tante Dicky aanwezig is op 7 juli met haar inspirerende kunstwerken vol kleur, leven, symboliek, natuur, realisme! Haar schilderijen zijn gewoon schitterend en haar knipwerk zeer creatief en kundig!

terug naar “Deelnemers”