Op deze pagina stellen wij ons graag voor, zodat jullie weten wie er achter Innoment Art Work schuilt.

Jenny
“Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken” gold voor mijn vader tijdens zijn werkzame leven. De appel valt soms niet ver van de boom….. Ondanks het gemis aan technische achtergrond, vind ik het leuk om te restaureren en te creëren en gebruik voornamelijk natuurlijke materialen.
Geef mij een stapel stenen of wat boomstammen, en mijn hoofd begint al te fantaseren wat ik er mee kan doen.

Onze bostuin – op een geaccidenteerd terrein – biedt tal van mogelijkheden voor paadjes, bankjes en waterpartijen, om deze vervolgens aan te kleden met beelden en innovatieve ornamenten,  zo ontstond de naam INNOMENT.

Ooit zijn we begonnen met het verzamelen van kunstwerken. Afrikaanse kunst, maar ook regionale kunstenaars wisten ons te raken. Zo hebben we in onze bostuin veel beelden van Thea de Badts uit Marle en Fokje van der Kolk uit Herfte. Daarnaast wordt onze bostuin ook verrijkt door leuke tuindecoraties van De Lichte Linden uit Wijthmen.

Cootje
Het bezig zijn met “beelden” begon bij mij al heel vroeg met de fotocamera. Ik struinde langs velden en wegen in mijn geboortedorp Wijthmen om allerlei momenten op de gevoelige plaat vast te leggen.

Tegenwoordig gebeurt alles digitaal en zit ik achter de pc om de gemaakte kiekjes tot een mooi geheel te maken.
Onze bostuin met al zijn natuurelementen, vogels en andere dieren, is daarbij vaak het onderwerp. Ook de leuke plekjes met eigen gemaakte creatieve uitingen, komen niet onder mijn camera uit. Een kunstwerk in de natuur is de ultieme uiting van schoonheid en rust. Voeg daar wat eigen creativiteit, humor en sfeer aan toe en je hebt de ingrediënten van mijn favoriete bezigheid. Soms giet ik bestaande materialen in een ander jasje, waardoor een nieuwe functionaliteit of schoonheid ontstaat. Of ik plaats een voorwerp in een geheel andere context of omgeving, met vaak zeer verrassende effecten met een knipoog.