Door: Willy Laarman 

waarmee_het_begon
de inspiratiebron

Van bleu naar pink-orange
Na de basisschool ga je als kind naar het voortgezet onderwijs. Veel ouders zeggen dan tegen elkaar: “Ze is er echt aan toe”.
Dat was op mij niet van toepassing. Ik zag er als een berg tegenop, zeer verlegen, onzeker en bleu. Alles was eng, ik was bang dat ik het niet kon.
En dan tekenles, een opdracht maken of zelf iets bedenken, vreselijk!
Het was doodeng om iets van jezelf te laten zien…  de creativiteit was ver te zoeken. Stel je voor, straks lachen ze je uit. Een onzekere puber….

Gelukkig word je volwassen en reken je met veel demonen af. Zou dat dan de diepere reden zijn dat ik ben gaan schilderen, om jezelf vol kleur in de schijnwerpers te zetten?
Nee, ik denk het niet, het was iets wat ik nog eens graag wilde doen, een van de vele dingen die al een tijdje op mijn lijstje staan en waar ik eindelijk tijd voor vrijmaakte. Het is een hele leuke manier om letterlijk en figuurlijk kleur in je leven te brengen. De rest van mijn lijstje moet dus nog even wachten.

Om kennis te maken met de verschillende technieken volg ik workshops bij José Reuvekamp uit Heino. Het schilderuitje op de woensdagochtend is een oase van rust en ontspanning in mijn drukke bestaan. Een aanrader!

INNOMENT ART WORK: Wij zijn verrast wat Willy in zo’n korte leertijd voor elkaar kan krijgen. Als zij zich ergens in vast bijt, weet ze een ieder te verrassen. Dit maal met haar kleurrijke taferelen. Een inspiratiebron voor een ieder die niet zo’n hoge dunk heeft van de eigen creativiteit. 

kip twee_vrouwen ronde_dames

  terug naar “Deelnemers”